Începând cu ziua de 2 aprilie și până ieri, 19 aprilie, Centrul Social Politic-European a efectuat un sondaj în Chișinău, prin care organizatorii au determinat numărul persoanelor din capitală care își doresc Unirea R. Moldova cu România.

ppLocuitorii Chișinăului au fost chestionați prin intermediul operatorilor de interviu, care au bătut din ușă în ușă, online prin intermediul platformei decid.md și prin intermediul mai multor corturi instalate în diferite puncte ale capitalei.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Gheorghe Constandache, președintele Centrului Social Politic-European, a precizat că datele care apar în acest moment pe site nu sunt cele finale și că în continuare se lucrează pentru procesarea tuturor răspunsurilor.

De asemenea, Gheorghe Constandache a mai precizat că un răspuns final în ce privește numărul de unioniști stabiliți de organizația pe care o conduce ar putea fi dat miercuri, 25 aprilie, dată la care se preconizează și organizarea unei conferințe de presă pe subiect.

În momentul redactării prezentei știri, datele preliminare de pe siteul decid.md erau următoarele: