Persoanele cu deficienţe locomotorii vor putea solicita transport gratuit şi pentru cel de-al doilea tur de alegeri, pentru a se deplasa la secţia de votare. Iniţiativa aparţine unui grup de organizaţii non-guvernamentale.

Taxiul social a fost iniţiat de Alianţa Infonet, în parteneriat Asociaţia „Motivaţie”, Asociaţia Surzilor din Moldova şi Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „Low Vision”. Într-un comunicat de presă se menţionează că la turul întâi de scrutin, dispeceratul a înregistrat 12 apeluri, din care a fost posibil să fie realizate doar opt, transmite IPN.

În acest context, Asociaţia „Motivaţie” pe 13 noiembrie va pune la dispoziţie o a doua maşină special utilată, care va oferi servicii de transport pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii pentru deplasare de la domiciliu către secţia de votare şi retur.

Pentru a beneficia de acest serviciu, persoanele cu dizabilităţi sunt îndemnate să apeleze dispeceratul acestul serviciu în ziua alegerilor, între orele 9.00 şi 18.00 la numerele de telefon: 022-661-393 sau 067300450, cu cel puţin o oră înainte de timpul planificat pentru deplasare.

Acest serviciu este gratuit şi este disponibil doar în raza oraşului Chişinău.