Autorităţile Republicii Moldova au expulzat un bărbat de 60 de ani şi garda sa de corp, sosit la noi pentru a pune la punct un canal de trimitere a drogurilor în UE din Kazahstan, unde cel în cauză are statut de "hoţ în lege" şi e cunoscut ca Alioşa Semipalatenski. Cei doi au fost declaraţi indezirabili pe un termen de 15 ani.

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale,  în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au stabilit că bărbatul a venit pe teritoriul Republicii Moldova cu scopul de a se întâlni cu reprezentanții lumii criminale din Republica Moldova și Transnistria. Acesta intenționa să pregătească anumite aranjamente ale unui canal de droguri din Kazahstan în ţările Europene, cu tranzit prin Republica Moldova, cu eventuala colectarea a valorilor materiale pentru finanțarea organizațiilor criminale atât de pe teritoriul Republicii Moldova cât și peste hotarele ei. 

La 13.04.2018, Pocurorii PCCOCS și ofițerii INI, cu implicarea angajaților BPDS „Fulger”, au efectuat percheziții la domiciliu acestuia, în rezultatul cărora au fost depistate surse bănești în sumă de 6000 dolari SUA, trei telefoane mobile, o tabletă de model „IPad” și mai multe cartele SIM ale operatorilor de telefonie mobilă națională și internațională, care aparțineau „hoțului în lege” și bodyguard-ului său.

Tot atunci, după ce au fost înaintate demersurile necesare Biroului Migrație și Azil al MAI, „hoțul în lege” și garda sa de corp au fost expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a fi prevenite careva activități ilegale și declarați persoane indezirabile pe un termen de 15 ani.

La moment se întreprind un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care a intrat în contact autoritatea criminală și scopului final al vizitei acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.