Covorul de flori din centrul Capitalei, care a scos aproape două milioane de lei din bugetul municipalității, a făcut înconjurul lumii și a făcut publicitate gratis Chișinăului, spune primarul interimar Silvia Radu.

La ședința săptămânală a serviciilor Primăriei, Radu a vorbit despre covorul de flori amplasat acum aproape o săptămână în Scuarul Catedralei. 

„Cred că este un covor minunat. Deși mulți politicieni au încercat să manipuleze și să lanseze minciuni în adresa acestui proiect, Chișinăul a ajuns în presa internațională. După mulți ani orașul nostru este menționat pozitiv. Nu s-a menționat nici furtul miliardului, nici luptele geopolitice, nici războaiele politice pe care le avem în țară, ci s-a vorbit despre frumoasa tradiție pe care o avem și am încercat să o promovăm la Chișinău. Sunt sigură că mulți chișinăuieni și mulți moldoveni sau simțit mândri că trăiesc în Republica Moldova”, a declarat primarul Silvia Radu.

Primarul general interimar a mai precizat că a primit mesaje și cuvinte de laudă de peste hotare, ceea ce a reprezentat o publicitate gratuită făcută Chișinăului.

„Am primit mesaje din Spania, Paris, Ucraina, Moscova, România, Ucraina. Nu toți erau moldoveni, erau majoritatea străini, care mi-au vorbit frumos despre acest covor și, sper eu, această tradiție s-o păstrăm și la anul, să avem acel festival de flori pe care ni-l dorim în perioada sărbătorilor de Paște, să atragem nu doar doar turiști, dar să ne facem publicitate. Ați văzut că această publicitate nu ne-a costat nimic, a fost o publicitate gratis. Multe orașe din întreaga lume investesc bani mari în publicitate, ca despre ei să se scrie știri pozitive. Pe noi nu ne-a costat nimic, doar banii bugetați din acest an pentru flori, care trebuiau procurate oricum”, a specificat Silvia Radu.

ppAmintim că cele 200 de mii de panseluţe plantate pe 450 de metri pătraţi, care au format până de curând "covorul" din Scuarul Catedralei, vor fi replantate în rondurile din cele cinci sectoare ale capitalei.