Viceprimarul Vlad Coteț lasă de înțeles că primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, dar și viceprimarul Nistor Grozavu ar fi implicați în mai multe scheme ilegale, prin care ar beneficia de anumite comisioane ilegale.

Într-o înregistrare video, făcută, cel mai probabil, cu camera ascunsă și care a fost postată pe pagina de Youtube a blogului MOLDOVA CRIMINALĂ, viceprimarul vizat înștr-un dosar penal pentru corupere pasivă spune că Nistor Grozavu și Dorin Chirtoacă „fac niște atkaturi nebune" și că de ambii „se ocupă" [organele de drept - nota red.]. 

„Se ocupă şi cu dânşii am înţeles că. Fac nişte „otkaturi" (comisioane ilegale) nebune, dar eu nu participam la niciun tender, nici într-o comisie nu eram inclus", spune Coteț care este în arest la domiciliu. 

Amintim că doi funcţionari ai Primăriei Chişinău - viceprimarul Vlad Coteţ şi adjunctul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj – au fost reținuți pe 25 mai de CNA într-un dosar de corupție, în care mai figurează doi intermediari și un inspector principal de la Inspecția de Stat în Construcții.

Ulterior, Radu Blaj a fost pus sub control judiciar și obligat să plătească o cauțiune de 140 de mii de lei, funcționarul fiind eliberat din izolatorul Centrului Național Anticorupție.

O înregistrare video a Centrului Național Anticorupție face dovada că viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit mită pentru semnarea unor acte pentru construcții: