În ultimele 24 ore s-a înregistrat un flux mare de persoane care intră în Republica Moldova. Conform datelor Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere sunt Leușeni, Otaci și Aeroportul Internațional Chișinău.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 68 204 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri - 36 540 a fost înregistrat pe sensul de intrare în R. Moldova. La fel, din totalul de traversări, 41 149 a fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 15 752 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni - 9 744 traversări,

PTF Otaci - 9 595 traversări,

PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 8 648 traversări,

PTF Sculeni - 5 980 traversări,

PTF Giurgiulești-Galați - 4 257 traversări,

PTF Criva - 3 559 traversări,

PTF Palanca - 3 211 traversări,

PTF Cahul - 2 659 traversări,

PTF Tudora - 2 584 traversări.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene; opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; trei documete falsificate, depistate la controlul de frontieră; trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova; o persoană în conflict cu legea și două mijloace de transport au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.