O maimuţă care a scăpat de la parcul zoo din Piatra Neamţ în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie, a pus în alertă forţele de intervenţie, care s-au mobilizat pentru prinderea ei.

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a declarat, sâmbătă că, şi împreună cu reprezentanţii ISU Neamţ încearcă să găsească cea mai bună soluţie de prindere a maimuţei care a evadat de la Grădina Zoologică.

"Grădina zoologică este proprietate publică, dar este în administrarea unei firme private. Ieri după-amiază (vineri – n.r.) s-a reuşit achiziţionarea, prin transfer de la o altă grădină zoologică, a două maimuţe, pentru a creşte atractivitatea. Astăzi era programată o deplasare a lor la un cabinet veterinar pentru carantină, pentru analizele medicale. În momentul în care a fost scoasă din ţarcul ei, una dintre maimuţe a scăpat. Acum intervenim cu ajutorul celor de la ISU Neamţ", a spus Chitic.

Acesta a adăugat că misiunea de capturare a maimuţei nu este una simplă.

"Mă voi întâlni cu cei de la ISU, pentru a găsi cea mai bună metodă de a captura maimuţa. Eu sunt convins că se va rezolva până la urmă cu bine atât pentru noi, cât şi pentru maimuţă", amai spus primarul din Piatra Neamţ.