Șapte persoane au depus dosarele pentru fi admiși la concursul de ocupare a funcției de șef adjunct al Centrului Național Anticorupție. Doi dintre aceștia și-au încercat norocul și la concursul pentru fotoliul principal al instituției. Comisia de concurs urmează să examineze portofoliile lor și să desidă asupra admisibilității lor.

Cele şapte persoane înscrise sunt:

  1. Alexandr Patrașco - angajat MAI
  2. Veaceslav Gutan -  conferențiar universitar în cadrul Academiei de „Ștefan cel Mare”, fost candidat la funcția de director al CNA
  3. Sava Maimescu - doctor în drept, conferenţiar universitar în cadrul USM,  fost candidat la funcția de director al CNA
  4. Lidia Chireoglo - ofiţer superior de urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie,  fost candidat la funcția de președinte ANI.
  5. Violina Șpac-Varatic - şeful departamentului juridic ANRE
  6. Nicolae Ghilescu - fost angajat MAI
  7. Iurie Slivciuc - fost angajat MAI

Termenul limită de depunere a dosarelor a fost data de 11 aprilie, ora 17:00. 

În urma concursului vor fi selectați doi directori adjuncți CNA. Funcțiile au rămas vacante după ce anterior Cristina Țărnă și Vadim Cojocaru și-au prezentat demisia.

Rezultatele concursului se vor aduce la cunoştinţa candidaţilor în decurs de o zi lucrătoare și se prezintă preşedintelui Parlamentului pentru a iniţia procedura de numire.