Un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, la inițiativa primarului interimar Silvia Radu. Realizat de către angajații Asociației „Spațiile Verzi”, în bază unui covor vechi basarabean, lucrarea costă municipalitatea 1,8 milioane de lei.

Silvia Radu a spus la o conferință de presă că, odată cu lansarea covorului din flori, se dorește instituirea unei tradiții la Chișinău și anume să fie sărbătorită Săptămâna Florilor, în perioada când se va sărbători Paştile. Potrivit edilului, se dorește crearea unui mediu atractiv pentru locuitorii Chișinăului, dar și pentru turiști.

„Oricine va fi primar în viitor va trebui să dezvolte orașul, să-l facă mai frumos, să creeze puncte de atracție. Iar tradiții și activități de acest gen, cred eu, vor uni locuitorii Chișinăului și vor face ca orașul nostru să fie vizitat de mai mulți turiști, astfel dezvoltându-se”, a spus Silvia Radu.

Primarul interimar a mărturisit că a văzut astfel de acțiuni în Europa și crede că ar fi frumos ca și în Chișinău să fie o tradiție a covoarelor din flori.

Covorul din flori va sta în scuarul Catedralei până marți, 17 aprilie, apoi florile vor fi replantate în scuarurile și parcurile din capitală.