Un bărbat din Anenii Noi riscă 20 de ani închisoare, iar cei trei complici ai săi, câte trei, pentru faptul că la 24 septembrie 2017 au înjunghiat mortal un om, după care i-au dat foc, îngropându-i rămăşiţele într-o grădină.

Procuratura raionului Anenii Noi anunţă finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a patru locuitori ai satului Puhăceni, unul dintre care este acuzat de comiterea omorului intenţionat al unui consătean, iar ceilalţi trei - de favorizarea la comiterea infracţiunii, potrivit unui comunicat al Procuraturii. 

Tragedia a avut loc în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit artizanal, aplicându-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neînsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

Până a fi reţinut, individul care a înjunghiat victima a comis şi un „huliganism agravant” într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o domnişoară, pe care a înjurat-o şi a lovit-o cu o sticlă în cap.

Potrivit procurorilor, acesta a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Toţi patru inculpaţi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 44 de ani şi-au recunoscut integral vina.

Dacă va fi găsit vinovat de omorul intenţionat al unei persoane şi huliganism agravant, unul dintre inculpaţi riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţie pe viaţă, iar complicii acestuia – până la 3 ani închisoare pentru favorizarea infracţiunii. De asemenea, ei vor fi obligaţi să achite 8538 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.