În incinta Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chișinău, au avut loc aplicații de evacuare în caz de situații excepționale.

Acțiunile peroanelor au fost monitorizate de responsabili ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Exercițiul a avut drept scop verificarea stării de pregătire a instituției în caz de declanșare a situației de risc, fiind evaluată dotarea obiectivului la capitolul antiincendiar și anume mijloace primare de intervenție în caz de incendii, dar și prezența indicatoarelor la ieșirile de evacuare.

Mobilizarea a avut loc după ce s-a declanșat  sistemul de alarmă, iar oamenii au mers rapid spre ieșire. Potrivit responsabililor evacuarea oamenilor din clădirea nu a depășit 2 minute și 47 de secunde, fiind considerat un timp optim de ieșire pentru evitarea riscurilor. Specificul aplicațiilor s-a manifestat prin riscuri biologice și chimice, întrucât instituția este una din domeniul medical, iar în incinta acesteia se află mai multe laboratoare.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică în incinta instituției lucrează 400 de angajați, iar zilnic se atestă și un flux suplimentar de peste 300 de oameni. Exerciții de simulare a situațiilor de risc se desfășoară în toată țara la obiective cu aglomerări de persoane.