Reprezentanții Mitropoliei Moldovei de la biserica din satul Dereneu continuă să sfideze bunul-simț. Aceștia s-au baricadat în biserică în timp ce sătenii așteptă la ușă să intre cu un mort în biserică ca să desfășoare ritualul înmormântării.

Pe pagina de Facebook a bisericii din Dereneu a apărut un material video din care se vede cum enoriașii bat în ușa bisericii să li se deschidă să intre cu mortul, însă nimeni nu le deschide.

„Reprezentanţii Mitropoliei Chişinaului au sechestrat şi stau închişi in biserica din satul Dereneu. Ei nu lasă enoriaşii să îşi înmormânteze rudele. Facem apel catre autoritatile Republicii Moldova să facă dreptate”, scrie în comentariul materialului video.

Scandalul din Dereneu a izbucnit la începutul lunii martie. Nu este clar de ce enoriașii și-au manifestat mânia abia acum, întrucât biserica se află în subordinea Mitropoliei Basarabiei încă de la începutul anului trecut. Preotul spune că a luat această decizie, pentru că Mitropolia Moldovei îl jupuia de bani. Episcopia de Ungheni și Nisporeni respinge acuzațiile.