25 de ani de închisoare riscă unul dintre capii grupării criminale "Bornan", acuzat, între altele, de trafic de droguri şi trecerea ilegală de mijloace financiare peste frontiera Republicii Moldova, ambele în proporţii deosebit de mari. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a remis recent instanţei respectiva cauza penală.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc), executând indicațiile liderului organizației, se spune într-un comunicat de presă al PCCOCS.

Astfel, împreună cu tatăl său, acesta avea rolul de organizare și racolare a persoanelor care urmau să se ocupe de scoaterea prin contrabandă a banilor de pe teritoriul Republicii Moldova și deplasarea în Spania, unde era procurat hașiș în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării (cetățeni ai Republicii Moldova, Spaniei, Federației Ruse ș.a.). Drogurile, încărcate și camuflate în diferite mijloace de transport, erau transportate prin contrabandă în Federația Rusă, unde alți membrii ai grupării criminale le depozitau și le repartizau spre realizare.

Ca urmare, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2017, figurantul, însoțit alți membri ai organizației, a procurat și transportat 96,5 kg de hașiș și a trecut peste frontiera vamală a RM, nedeclarându-le, mijloace bănești în sumă de 100 000 de euro.

Dacă vinovăţia îi va fi dovedită, învinuitul riscă până la 25 de ani de închisoare.