Natalia Sidorenco este o tânără moldoveancă, stabilită în Statele Unite ale Americii, unde își urmează cu succes visul de a fi dansatoare. Recent, Natalia a devenit vicecampioană la tango argentinian în cea mai mare competiție americană de profil.

Competiția a avut loc în San Francisco, California, în perioada 29 martie-1 aprile.

A fost Campionatul oficial al Statelor Unite la Tango Argentinian, unica întrecere din SUA afiliată Campionatului Mondial și Cupei Mondiale din Buenos Aires, Argentina. Câștigătorul Campionatului din SUA primește dreptul de a reprezenta Statele Unite la Buenos Aires, direct în semifinală.

„A fost o experiență unică, patru zile pline de dans, lecții și spectacole susținute de cei mai renumiți maeștri din lume, un rai pentru dansatorii de tango”, a declarat Natalia pentru Deschide.Md.

Aceasta a participat împreună cu partenerul său, Jevgeni Davidov, ca reprezentanți ai studioului de dans Hudson Dance Studio Edgewater.

O fire ambițioasă, Natalia spune că întodeauna a făcut dans. A făcut dans modern, dar a activat și ca antrenor și coregraf la Dance Academy Alternativa din Chișinău.

Se prea poate că această pasiune a venit și din pregătirea profesională a Nataliei.

Am luat licența în Cultură fizică recreativă la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport”, a precizat Natalia.

Tangoul a reprezentat și o provocare pentru Natalia, care ne-a spus că „Niciodată nu am făcut dans sportiv sau tango,. Am făcut cunoștință cu tangoul argentinian în septembrie, din întâmplare. Pur și simplu, în studioul la care lucram (n.r. în New York), se dansa tango. Din curiozitate am încercat, mi s-a părut interesant, dar nu m-am gândit niciodată că o să îl practic. Era ceva foarte straniu pentru mine. Pentru competiție am început să ne antrenăm cu două luni înainte”.

Despre aventura sa în America, spune cu modestie că și-a urmat soțul și că duce cel mai mult dorul părinților și ai elevilor săi de la Dance Academy Alternativa.