Automobilul care până nu demult era folosit de actualul președine Igor Dodon a fost văzut astăzi parcat ilegal lângă o bancă din Capitală. Imaginile cu mașina de model Skoda Superb au fost făcute de fotoreporterul Constantin Grigoriță. Potrivit acestuia, vehiculul se afla pe strada 31 august 1989 lângă o filială a unei bănci.

Jurnalistul l-a întrebat pe șofer dacă mașina îi aparține președintelui Dodon, dat fiind faptul că o astfel de mașină, cu același număr de înmatriculare, a fost văzută pe 6 martie la Palatul Republicii, când a coborât din ea mama actualului președinte. 

În replică, șoferul a negat acest lucru, menționând că este automobilul său personal. Asta în condițiile în care imaginile arată contrariul. 

Mai jos puteți vedea fotografii din data de 6 martie 201,8 făcute în fața Palatului Republicii unde apare aceeași mașină - Skoda Superb cu insigna din spate ștearsă și același număr de înmatriculare - „KAR 526”. Din automobil, la un moment dat, a coborât mama președintelui. 

 
         

O altă poză redă faptul că, în timpul când deținea șefia Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon folosea la fel o Skoda Superb care, surpriză, avea aceleași numere de înmatriculare. 

   

Fotoreporterul susține că automolbilul respectiv poate fi văzut deseori pe strada Nicolae Iorga din Capitală, acolo unde este reședința de stat a președintelui Republicii Moldova.

Amintim că, potrivit declarației de avere pentru anii precedenți, reiese că Igor Dodon nu deține în proprietate nici un automobil. 

Am încercat să aflăm de la Președinție dacă acest automobil se află în gestiunea aparaului prezidențial sau în gestiunea PSRM, deocamdată însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. 

Mai jos vedeți imagini foto în care este surprins automobilul cu pricina parcat neregulamentar: