Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat astăzi o şedinţă de lucru privind amenajarea Cimitirului „Sf. Lazăr”, în contextul sărbătorilor de Paşti şi Paştele Blajinilor.

Pe pagina sa de Facebook, primarul interimar a scris că a verificat starea curățeniei, dar și a drumurilor din interiorul cimitirului. Nemulţumită de situaţie, primarul le-a dat un ultimatum responsabililor şi a scris că dacă până în ziua de Paşte nu se va face ordine, aceştia vor fi eliberaţi din funcţie.

Într-un comunicat de presă al primăriei se spune că ddilul-şef al capitalei a solicitat întreprinderea tuturor acţiunilor pentru buna organizare şi desfăşurare a sărbătorilor. Silvia Radu a cerut ca în zilele următoare să se încheie lucrările de reparaţie a străzii Doina şi a celorlalte căi de acces din cartierul Poşta Veche şi să fie salubrizată zona din preajma cimitirului. De asemenea, primarul general a menţionat necesitatea mobilizării tuturor serviciilor de resort, pentru a reuşi în termeni restrânşi salubrizarea teritoriului cimitirului şi evacuarea gunoiului. 

Potrivit primarului interimar, în Cimitirul „Sf. Lazăr” mai este foarte mult de muncă, însă i-a atenţionat pe factorii de decizie din cadrul ÎM „Combinatul Servicii Funerare” să asigure în termen finalizarea tuturor lucrărilor, inclusiv să repare căile de acces din interiorul cimitirului.