Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „La Dumbravă” din comuna Volovița, raionul Soroca, va fi modernizată. Aici vor fi construite căsuțe noi, din lemn. Aceasta se va realiza în cadrul unui proiect transfrontalier.

La ședința Consiliului raional Soroca din 30 martie, aleșii locali au aprobat conceptul proiectului „Construcția căsuțelor de la Tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți „La Dumbravă”” și încheierea Acordului-Cadru de finanțare a proiectului între raionul Soroca, prin Consiliul raional Soroca și Județul Vaslui, prin Consiliul Județean Vaslui, scrie observatorul.md.

Valoarea totală a proiectului este de 110 mii euro, iar termenul de implementarea este de doi ani (2018-2019), se arată în nota informativă, care însoțește proiectul de decizie. Din suma totală , 55 mii euro vor fi implementați pe durata anului 2018, iar cealaltă jumătate a sumei – în 2019. Contribuția Consiliului raional Soroca constituie 10% din valoarea totală a proiectului.

Implementarea acestui proiect va contribui la consolidarea relațiilor de colaborare transfrontalieră România-Republica Moldova în domeniul educației, susțin autoritățile sorocene. Totodată proiectul prevede găzduirea în tabără, pe timp de vară, a elevilor din Județul Vaslui și din raionul Soroca, pentru efectuarea schimbului de experiență și a bunelor practici în diverse domenii.