Taximetristul care, la 28 februarie, şi-a omorât din imprudenţă pasagera de pe bancheta din spate, intrând cu viteză într-o intersecţie la Chişinnău şi lovind un troleibuz, riscă până la 7 ani de închisoare. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată respectiva cauză penală de învinuire.

Tragedia s-a produs la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt cu strada Serghei Lazo. Inculpatul, care se deplasa la volanul unui taxi, având o pasageră în salon, a ignorat culoarea roşie a semaforului, pătrunzând cu viteză în intersecţie, moment în care a fost tamponat de un troleibuz care circula regulamentar.

Impactul a fost atât de puternic, încât pasagera care se afla pe bancheta din spate a maşinii de taxi, a decedat, iar taximetristul a fost transportat în stare gravă la spital.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă de la 3 la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

-------------------------- Amintim că o femeie de 54 de ani a decedat, iar un bărbat de 34 ani a fost internat în stare gravă în Secția de reanimare a Spitalului de Urgență, ca urmare a unui accident rutier produs la finele lunii februarie în Chişinău între un autoturism Dacia Logan şi un troleibuz de pe ruta nr. 1.