Guvernul Austriei va oferi Republicii Moldova 750 mii euro pentru crearea Parcului Naţional „Nistru de Jos”, dar şi pentru sporirea conştientizării populaţiei privind oportunităţile de dezvoltare din zonă, scrie hotnews.md.

Suportul va fi oferit sub formă de grant în cadrul proiectului „Adaptarea bazată pe ecosistem, măsuri de rezistenţă climatică şi dezvoltare instituţională în Nistrul de Jos”.

Principalii beneficiari vor fi locuitorii din cinci localități rurale din zonă, pentru care vor fi îmbunătățite condițiile de trai prin reabilitarea sistemelor de aprovizionare cu apă și împădurirea cu fâșii forestiere pe ambele maluri ale Nistrului.  
 
Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, proiectul este în concordanță cu Strategia privind diversitatea biologică a Republicii Moldova (2015-2020), care urmărește îmbunătățirea gestionării ariilor naturale protejate de stat precum și crearea Parcului Național Nistru de Jos.
 
„Ne dorim, ca odată cu implementarea proiectului, locuitorii din regiune să fie mult mai conștienți de importanța conservării biodiversității și de oportunitățile economice de care vor beneficia, printre care, eco-turismul și agricultura ecologică pe care le oferă Zona Ramsar „Nistrul de Jos”, a specificat Liviu Volconovici, potrivit unui comunicat al ministerului.