Pe numele avocatei Ana Ursachi a fost emis un mandat de arest. Decizia vine la mai bine de un după ce procurorul de caz a depus un demers în acest sens. Estimp au fost programate mai mult de 30 de șeințe de judecată, care însă au fost amânate din cauza apărătorilor avocatei.

Șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, a declarat pentru Deschide.MD că, din 2016, de când a fost depus demersul de eliberare a mandatului de arest, au fost amânate aproximativ 30 de ședințe de judecată. De fiecare dată motivul era că avocații nu se prezentau la judecată sau cereau amânarea ședințelor 

După tergiversarea din partea avocaților, Judecătoria Chişinău a decis să emită un mandat de arest, acordându-i Anei Ursachi un avocat din oficiu. Ceea ce contrazice declarațiile avocatului Eduard Rudenco, potrivit cărora ședința ar avut loc în lipsa părților. 

Apărătorul Rudenco a declarat presei că va ataca la Curtea de Apel decizia de a emite un mandat de arest. 

-------------------------La finele anului 2016, oamenii legi au desfășurat percheziții la domiciliul avocatei. Presa scria atunci că printre probele ridicate de oamenii legii se numără înregistrări video și audio cu judecători, procurori, politicieni și mulți alții, toate făcute cu ajutorul unei tehnici speciale, pe care i-ar fi pus-o la dispoziție Anatol Stepuleac, ex-angajat MAI, concubinul avocatei căutată de poliție și procuratură pentru omor.

Polițiștii au aflat că tatăl Anei urma să zboare, într-o dimineață, la ora la 4:00, la Minsk, prin Odesa, unde urma să-i transmită toate materialele adunate de ea timp de mai mulți ani.

------------------------------ Ulterior, în presă au apărut mai multe întregistrări video făcute de avocată. 

Se pare că, anterior, avocata Ana Ursachi a planificat, împreună cu mai mulți șefi din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare, campanii mediatice care erau publicate la postul de televiziune JurnalTV.

Detalii: EXCLUSIV // Clientul interceptat de Ana Ursachi este un colonel SIS