Sora fostului ministru al Justiției Vladimir Cebotari a pierdut în instanță litigiul cu Moldatsa (Moldavian Air Traffic Services Authority).

Totul a început de la faptul că Mariana Tabuică a fost concediată de la întreprinderea de stat în timp ce se afla în concediu medical. Din această cauză, sora fostului ministru al Justiției a atacat în judecată Moldatsa și a cerut restabilirea în funcție şi încasarea salariului, de aproximativ 24 000 lei pe lună, pentru absența forțată de la lucru, precum repararea prejudiciului moral, şi încasarea cheltuielilor de judecată.

„Prin hotărârea Judecătoriei Botanica, mun. Chișinău, din 25 noiembrie 2016 acțiunea a fost admisă parțial, a fost anulat ordinul nr. 483-p din 29 septembrie 2015 emis de către ÎS „MoldATSA” cu privire la demisia salariatului și au fost încasate de la ÎS „MoldATSA” în beneficiul Marianei Tabuica suma de 342 304,48 de lei, cu titlu de salariu pentru absența forțată de la lucru și suma de 73 350,96 de lei, cu titlu de compensație. În rest acțiunea a fost respinsă ca neîntemeiată”, este menționat în dosar. 

Prin hotărârea suplimentară a Judecătoriei Botanica, mun. Chișinău din 29 noiembrie 2016 a fost încasat de la ÎS „MoldATSA” în beneficiul statului taxa de stat în sumă de 12 469, 66 de lei.

Ulterior Moldatsa a atacat la Curtea de Apel decizia primei instanțe. 

„Prin decizia Curţii de Apel Chișinău din 14 noiembrie 2017 a fost admis apelul declarat de către ÎS „MoldATSA”, a fost casată hotărârea primei instanţe şi a fost emisă o nouă hotărâre, prin care a fost admisă parțial acțiunea și a fost modificat ordinul nr. 483-p din 29 septembrie 2015 emis de către ÎS „MoldATSA” cu privire la demisia salariatului, prin substituirea datei din 09 octombrie 2015 în data de 12 octombrie 2015. În rest acțiunea a fost respinsă.”

Nefiind de acord cu decizia magistraților, Mariana Tabuică a declarat recurs la Curtea Supremă de Justiție. După ce a analizat materialele din dosar CSJ a declarat inadmisibil recursul. Încheierea este irevocabilă.

Vezi mai jos decizia CSJ:

----------------------------- Amintim că Mariana Tabuică și soțul său Andrei Tabuică sunt vizați într-un dosar pornit încă în august, 2013. Un an mai târziu, pe adresa procurorilor au venit și alte plângeri, care le-au permis pornirea a încă 15 cauze penale. 14 dintre ele sunt pe art. 190, aliniat 4 - escrocherie în proporții deosebit de mari, iar un alt dosar este pornit în baza art. 244, aliniat 2 - evaziune fiscală. Toate cauzele au fost conexate ulterior într-o singură procedură unde sunt în total sunt peste 25 de părți vătămate și cinci persoane cu statut de învinuiți.

Dosarul a fost pornit pe faptul că firma Alef-Imobil SRL nu și-a onorat obligația de construcție a mansardelor față de circa 30 de investitori. În dosar este documentată activitatea companiei în perioada 2011-2012.