Postul „Ren Tv Moldova” se preface că respectă Codul Audiovizualului, oferind o interpretare mimico-gestuală falsă pentru informațiile prezentate în buletinele de știri. Astfel, niciun surdomut din R.Moldova nu înțelege ceea ce,  în fiecare seară, le transmite prin gesturi o doamnă aflată „în pătratul de jos al ecranului”.

O telespectatoare a postului „Ren Tv Moldova” a scris o plângere la Consiliul Coordonator al Audiovizualului(CCA) în legătură cu această situație. Subiectul respectiv a fost dezbătut astăzi la ședința CCA.

Astfel, într-un răspuns primit de către CCA de „Teleproiect”SRL, firma care deține postul „RenTv Moldova”, susține că cea care a depus plângerea fie are probleme cu televizorul,  fie cu vederea.

Ulterior, CCA s-a mai adresat Asociației Surdomuților din R.Moldova pentru a stabili dacă, într-adevăr, „articulația mâinilor și buzelor interpretului nu corespunde cu textul informației vorbite”, iar „limbajul semnelor este totalmente neînțeles și diferă de cel folosit pe teritoriul R. Moldova”. 

Reprezentanții Asociației respective au declarat că niciun expert în limbajul semnelor din R. Moldova nu a reușit să tălmăcească cele expuse de interpretul de la „Ren Tv Moldova” pe care, de altfel, nu-l cunoaște nimeni la noi în republică, mai ales cei din comunitatea surzilor. 

De asemenea, aceștia mai susțin că „Ren TV Moldova” „discriminează această categorie de persoane”.

Președintele CCA Dragoș Vicol a spus că „Ren Tv” mimează respectarea legislației și „își bate joc de această categorie de oameni”.

În consecință, CCA a hotărât să amendeze cu 5000 de lei postul „Ren Tv Moldova” pentru această abatere.