O bătrână din satul Badragii-Noi, Edineț, a fost violată de ”ginerele” său, iar o tânără din Sângerei a fost pe punctul de a fi violată în casa părintească. Ambele incidente s-au întâmplat pe parcursul zilei de duminică, 6 noiembrie. 

O tânără de 16 ani a alertat aseară poliția: concubinul mamei sale a violat-o pe bunica ei de 57 de ani. Ofițerul de presă al IGP, Natalia Bucur-Bandas, a declarat pentru Deschide.MD că bărbatul a consumat băuturi alcoolice, după care a bătut-o și violat-o  pe ”soacra” sa. În timpul actului sexual, nepoata victimei era acasă, într-o altă cameră, nu însă și mama ei. Făptașul este originar din Cimișlia și are 30 de ani. El și-a  recunoscut vina, iar acum este reținut. 

Un al doilea caz s-a întâmplat la Chișcăreni, Sângerei, unde un tânăr de 25 de ani a încercat să violeze o tănără de 23 de ani în timp ce dormea în propria casă părintească. Părinții fetei nu erau acasă. Ofițerul de presă al IGP, Natalia Bucur-Bandas, ne-a spus că făptașul era în stare de ebrietate, iar când a venit poliția și-a recunoscut vina. 

Potivit Codului Penal, violul, adică raportul sexual săvârşit prin constrângere fizică sau psihică a persoanei, sau profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Iar în cazul tentativei de viol, mărimea pedepsei nu poate depăşi trei pătrimi din maximul celei mai aspre pedepse prevăzute în Codul Penal pentru viol.