La începutul anului 2017, Ministerul de Interne ar putea să înceapă construcția unor blocuri de locuit destinate angajaților MAI. Despre acest subiect a vorbit șeful de la Interne, Alexandru Jizdan, într-un interviu pentru curentul.md.

Ministrul spune că în condițiile în care retribuirea salarială a angajaților MAI este modestă, asigurarea cu spațiu locativ pentru ei va compensa o mare parte din cheltuielile unui salariat MAI.

”Pentru soluționarea acestei probleme în ministerele de resort se lucrează cu Hotărârea de Guvern cu privire la schimbarea destinației unui teren aflat în gestiunea MAI, pe care urmează a fi construite blocuri locative pentru angajații noștri, care vor primi apartamente de serviciu. Totodată, în paralel se elaborează un studiu de fezabilitate în acest sens și suntem la etapa de perfectare a documentelor necesare”, a declarat Jizdan. 

El a amintit de despre faptul că, recent, problema salariilor mici a angajaţilor din poliţie a fost luată la control de către primul ministru Pavel Filip.

Totodată, oficialul a anunțat că în perioada următoare, până la finele anului, poliția va fi echipată cu uniforme de iarnă.