Declarațiile de Unire semnate pe ambele maluri ale Prutului au prins un plus de greutate, după ce azi a fost adoptat un astfel de document simbolic la Mănăstirea Putna, locul în care își doarme somnul de veci domnitorul român Ștefan cel Mare.

Aleșii locali ai comunei Putna, județul Suceava, au ales  lăcașul sfânt din localitate pentru a-și exprima dorința de reîntregire a neamului românesc.

Deplin încredințați că suntem datori să continuăm efortul generațiilor de români care s-au jertfit pentru unitatea națională, Conștienți că Patria mamă are o datorie morală față de fiii dintre Prut și Nistru, pe care nu a fost capabilă să îi ocrotească în trecut, Rugându-ne Sfântului Voievod Ștefan cel Mare să insufle „duhul sfintei uniri în inimile noastre”,  HOTĂRÂM de aici, de la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, altar al conștiinței naționale, să depunem toate eforturile pentru realizarea unirii Basarabiei cu Patria mamă ȘI CEREM FERM tuturor românilor, Guvernului, Parlamentului și Președintelui României să facă tot ce este necesar pentru unirea Basarabiei cu Țara. AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!”, se arată în Declarația de Unire adoptată la Mănăstirea Putna.

 Până în prezent, 126 de localități din R. Moldova și 3 raioane au adoptat Declarații de Unire cu România.