Municipiul Brașov se alătură celor care vor ca Basarabia să revină la patria mamă. Consilierii locali au votat astăzi în unanimitate pentru adoptarea Declaraţiei de Unire a celor două maluri ale Prutului.

Iniţiativa i-a aparţinut viceprimarului Costel Mihai, iar ideea a fost îmbrăţişată atât de edilul-şef, Georghe Scripcaru, cât şi de Consiliul Local. Mai mult, unul dintre consilieri a propus ca actul reunirii să primească vot absolut, nu simbolic.

ppBraşovul este cea de-a șasea unitate administrativă mare de la vest de Prut care se pronunţă în favoarea refacerii României Mari. Startul a fost dat de comuna Parva, județul Bistrița-Năsăud, al cărei exemplu a fost urmat de satul Bădăcin, județul Sălaj.

Au urmat consilierii locali din județul Prahova, apoi cei din orașul Buzău.

ppMarţi, Consiliul Judeţean Timiş a ratificat tot cu unanimitate o declaraţie similară. Cu o populaţie de peste 260.000 de locuitori, Braşovul devine astfel localitatea din România cu cel mai mare număr de locuitori care a votat unirea cu Basarabia.

Între timp, în Republica Moldova, numărul localităţilor care au adoptat declaraţii de unire cu patria română a ajuns la 122.