Cetățeanul moldovean reținut ieri de către grănicerii ucraineni la punctul de trecere a frontierei Starokazacie se numește Andrei Munteanu și este căutat de către Interpol  pentru trafic de ființe umane la solicitarea biroului Interpol Paris.

Solicitat de către DESCHIDE.MD, Viorel Țentiu, șeful Centrului cooperare polițienească internațională (INTERPOL) al Inspectoratului General al Poliției al R.Moldova, ne-a precizat că Andrei Munteanu, născut în 1987, este dat în căutare începând cu luna ianuarie 2017 pentru săvârșirea infracțiunii „trafic de ființe umane”.

Totodată, șeful Interpol Moldova ne-a spus că în legătură cu acest fapt, Andrei Munteanu a fost căutat la finele anului 2016 prin canalele Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională la solicitarea BNC Interpol Paris și s-a stabilit că acesta a mai săvârșit și nalte infracțiuni pe teritoriul Franței, mai exact o tâlhărie, precum și alte infracțiuni conexe.

Astfel, în urma investigațiilor, a fot stabilit că la 7 mai 2015, Andrei Munteanu, împreună cu alte persoane, au pătruns într-o locuință din localitatea Antony(Franța), unde au bătut o persoană.

Infractorii au sustras din casa victimei mai multe dispozitive multimedia, un card bancar (codul cardului a fost obținut prin violență) și un vehicul de model Citroen. Mai târziu, mașina a fost găsită într-o pădure din apropierea Parisului.

Tot în cadrul investigațiilor s-a stabilit identitatea unuia dintre făptași - Bordeianu Andrei, născut în 1991, care a fost imediat reținut.

 În cadrul audierilor, Bordeianu și-a recunoscut vina și a dezvăluit numele complicilor: Munteanu Andrei și Sincu Boris, reținut la data de 15 iunie 2016.

Totuși, Munteanu a reușit să fugă de pe teritoriul Franței revenind în Republicii Moldova și ulterior ajungând în Ucraina unde a fost reținut de către grăniceri.