Poliţistul care l-a reţinut pe fratele başkanului Irina Vlah nu a fost dat afară din sistem "ca pedeapsă", ci pentru "încălcări repetate ale disciplinei de serviciu". Este punctul de vedere al Inspectoratului General al Poliţiei, care îşi contrazice astfel fostul angajat.

Inspectoratului General al Poliției susține că Ivan Kirioglo, polițistul care l-a reținut pe șeful Departamentului relații externe din cadrul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vitalii Vlah, a fost concediat din Poliție pentru „încălcări repetate ale disciplinei de serviciu” și nu în semn de „pedeapsă”, cum, dimpotrivă, afirmă Kirioglo.

Potrivit unei reacții a Inspectoratului Național de Poliție, Kirioglo a anunțat o persoană care era vizată într-un dosar penal despre desfășurarea unei eventuale percheziții la domiciliul acesteia, „fapt pentru care s-a prejudiciat imaginea, prestigiul și interesele legale ale Poliției”.

Totodată IGP susține că, la momentul abaterii disciplinare respective, polițistul se afla sub sancțiune disciplinară, cu "mustrare aspră".

ssssssssssssssAmintim că șeful Departamentului relații externe din cadrul Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vitali Vlah, în noaptea zilei de 5 noiembrie 2017, conducând un Chevrolete prin orașul Comrat, a refuzat să se conformeze ordinului unui echipaj al Poliției de a opri pe dreapta. Astfel a fost nevoie de intervenția mai multor echipaje ale poliției, care, după o urmărire ca în filme, au reușit să-l stopeze pe Vlah.

Dosarul respectiv a fost transmis la Procuratura Comrat, care l-a amendat pe Vitalii Vlah cu 20 de mii de lei. 

sssssssssssssssDupă o lună după incident, unul din cei doi polițiști care l-au reținut în noaptea zilei de 5 noiembrie pe Vitalii Vlah - Ivan Kirioglo - a fost dat afară din Poliție .