Judecătorul Oleg Melniciuc, nu este cercetat penal doar pentru îmbogățire ilicită, ci și pentru luare de mită în valoare 100.000 de mii de euro. Procurorii anticorupție au pe masă un dosar pornit în baza unui denunț în acest sens, făcut de către Viorel Stoianov, agent imobiliar, fost executor judecătoresc.

Sursele Deschide.MD spun că denunțul ar fi fost depus în primăvara anului trecut. El ar avea legătură cu imobilul de pe strada Kiev din Capitală, demolat în baza unor decizii ale Judecătoriei Râșcani.

Viorel Stoianov (n.r foto în dreapta) a fost acţionat în instanţă de Capital Investments SRL - o companie care ar avea legături cu primarul de Orhei, Ilan Şor, pe motiv că ar fi construit ilegal cele două clădiri. 

Fiul lui Viorel Stoianov, Ramiro, a declarat cu mai multe ocazii jurnaliștilor că problemele au apărut în 2016, după ce Palatul de Cultură a fost privatizat de compania Capital Investments SRL. Stoianov spune că a privatizat terenul legal, în 2007, şi că toate documentele pentru cele două imobile ale sale erau în regulă. Cu toate acestea, în 2016, instanţa sectorului Râşcani a emis o hotărâre prin care a declarat ilegală construcţia celor două clădiri și a dispus demolarea lor.

Viorel Stoianov, se află și el, la rândul său, în custodia statului, fiind arestat într-un alt dosar de corupție instrumentat de PA. 

Am încercat să luăm o reacție de la magistratul vizat, dar până la ora publicării acestei știri nu am reușit să luăm legătură cu el.

Reporterii Deschide.MD vor reveni imediat ce vor obține un comentariu de la Oleg Melniciuc.