Zăpada şi viscolul s-au dezlănţuit în Moldova. Guvernul a convocat ședință de urgență. 

"Mai avem localități care sunt deconectate de la lumină. Pe unele drumuri se circulă cu dificultate. În următoarele zile vremea ne va da bătăi de cap. Ședința de astăzi e orientată pentru a obține informațiile la moment și măsurile pe care o să le luam. Trebuie să informăm oamenii din timp", a spus premierul Pavel Filip.

"Au fost înștiințate autoritățile publice centrale în paralel cu activitățile de informare în cazuri de urgență, am întreprins un șir de măsuri de intervenții. De la orele 7:00 pâna la 7:30 am primit informații de la fiecare sef din teritoriu. Ninsori de până la 15 centimetri au fost înregistrate în nordul țării. Se circulă cu dificultate. Deconectări de la lumină, la orele 7:00, 5 localități din 3 raioane au rămas fără energie electrică, toate deservite de Gaz-Natural Fenosa. La moment se prelungește monitorizarea situației. Apeluri de la sevciile medicale nu am avut. Suntem gata de a acorda ajutorul necesar", a spus şeful Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu, citat de către Publika.md

"Se monitorizează și mai plasăm și informații pentru cei care ies astăzi la drum, să verifice. Traficul este închis la Anenii Noi. Din cauza situației care s-a creat, ploaia îngheață firele și ele se rup. La Anenii Noi am primit plângeri că nu se ajunge până în sate. Acum am primit un mesaj că satul Alexeevca a fost conectat la energie electrică", a spus Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, temperaturile vor coborî pe timp de noapte până la minus cinci și minus zece grade Celsius. 

Până pe data de 22 martie, meteorologii au emis un cod galben de schimbare bruscă a vremii. 

De asemenea, hidrologii au emis pentru această perioadă un avertisment privind gheaţa fragilă ce se poate forma pe râuri şi lacuri, valabil până în data de 3 martie