După ce şi-a depus jurământul în fața Parlamentului, Președintelui R. Moldova și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, Mihai Poalelungi a fost ales în calitate de Preşedinte al curții constituționale pentru un termen de 3 ani.

Într-un comunicat de presă al CCM este menționat că în şedinţa plenară a Curții Constituționale de astăzi, Mihai Poalelungi a fost ales în calitate de Preşedinte, pentru un termen de 3 ani.

Potrivit legii, alegerea președintelui Curții are loc prin vot secret.

Dl Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către Consiliul Superior al Magistraturii la data de 6 martie curent, urmare a demisiei din motive personale a judecătorului constituțional dl Tudor Panțîru. Până a deveni judecător al Curţii Constituţionale, dl Mihai Poalelungi a activat în sistemul judecătoresc al Republicii Moldova, începând cu anul 1988. În perioada 1 mai 2008 - 1 mai 2012 a exercitat funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Începând cu 1 mai 2012 şi  până la desemnare în calitate de judecător constituțional, dl Mihai Poalelungi a deținut funcția de judecător şi Preşedinte al Curții Supreme de Justiție.