Polițiștii Tulcei au deschis un dosar penal în cazul accidentului naval de joi seara, de la Mila 35 de pe Dunăre, în care au avut de suferit 14 moldoveni, pentru vătămare corporală din culpă, cercetarea efectuându-se în prezent pentru faptă şi nu împotriva unei persoane.

Surse din rândul anchetatorilor spun că, în timpul audierilor, conducătorul ambarcațiunii care a părăsit locul accidentului ar fi recunoscut că a băut „o bere” înainte de a se urca în barcă, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Tulcea, ambilor conducători ai ambarcațiunilor implicate în incident le-au fost recoltate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei. De asemenea, s-a stabilit că aceștia sunt deținători de certificate de conducător ambarcațiune de agrement categoria D şi se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Șase persoane au ajuns la spital, joi seara, după ce o ambarcațiune de agrement cu motor care efectuează curse în regim water taxi a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune, care a părăsit locul după producerea accidentului, care a avut loc pe Dunăre, în zona milei marine 35.

La scurt timp, polițiștii tulceni cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au reușit identificarea celei de-a doua ambarcațiuni implicată în eveniment, stabilind că aceasta a fost condusă de un bărbat de 49 de ani din municipiul Tulcea.

Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că în prima ambarcațiune se aflau 14 pasageri, toţi cetăţeni din Republica Moldova, iar în cea de-a doua ambarcațiune se aflau cinci pasageri. În urma producerii accidentului, şase persoane, aflate în prima ambarcaţiune implicată în accidentul naval, au fost rănite, fiind transportate la unități sanitare din Tulcea şi Constanţa.