Vicepreședintele Partidului Liberal Valeriu munteanu este candidatul liberalilor pentru alegerile locale din Capitală care vor avea loc pe 20 mai.

Într-un comunicat de presă al PL este menționat că „astăzi, Biroul Politic al Partidului Liberal, a examinat candidatura pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău. Au fost înaintate și examinat 6 candidaturi. Prin vot majorității membrilor biroului, Valeriu Munteanu a fost desemnat candidatul Partidului Liberal pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău.”

Amintim că Dorin Chirtoacă, candidatul liberalilor la ultimele trei scrutinuri a câștigat alegerile pentru funcția de primar General. Acesta însă a demisionat acum câteva luni, fapt care a dus la desfășurarea alegerilor locale anticipate în Chișinău. După ce și-a anunțat demisia fostul primar, a declarat în cadrul mai multor emisiuni TV că încă nu a decis dacă își va continua cariera politică sau dacă va mai participa la alegerile pentru Municipiul Chișinău. 

Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul, pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și, altul, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții. În ambele cazuri, se declară nevinovat.