Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirma accidentul naval care a avut loc ieri la Tulcea, delta Dunării, România. La bordul uneia din cele două ambarcaţiuni se aflau 14 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova.

Potrivit autorităților române în urma accidentului șase cetăţeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar înafara oricărui pericol şi trei cu leziuni uşoare.

Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate româneşti.

Consulatul General de la Iași este în contact atât cu instituțiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetățenilor moldoveni, cât şi cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanțelor accidentului, este menționat în comunicatul Ministerului de Externe. 

În cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii şi asistenţă consulară pot telefona la linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Iași Tel.: 00 40 740984873 sau la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene :Tel.: +373 69 320 221.

Amintim că cei şase medici moldoveni erau în Deltă împreună cu alţi colegi din România, care au ajuns şi ei în apă în urma impactului. Mai multe echipaje ale ISU Delta Tulcea şi ambulanţe au intervenit şi i-au dus pe răniţi la Spitalul Judeţean Tulcea.

Una din cele șase persoane internate, joi seara, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Tulcea, în urma unui accident naval petrecut pe Dunăre, a fost transportată la spitalul din Constanța,