Şase medici din Republica Moldova au răniţi fost în această seară, în Delta Dunării, după ce ambarcaţiunea cu care se deplasau s-a ciocnit cu o barcă în dreptul Milei 35. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă iar un al treilea este în comă şi va fi transferat în cursul serii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa, scrie Digi24.ro.

(UPDATE 22:50) Ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan: "Șase persoane au fost spitalizate la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea, un pacient fiind în stare gravă, doi pacienți în stare gravă-stabilă, iar restul se află în afara oricărui pericol. Pacientul grav va fi transferat la București."

Cei şase medici erau în Deltă împreună cu alţi opt colegi, toţi din Republica Moldova, care au ajuns şi ei în apă în urma impactului. Mai multe echipaje ale ISU Delta Tulcea şi ambulanţe au intervenit şi i-au dus pe răniţi la Spitalul Judeţean Tulcea.

Evz.ro scrie că ISU Tulcea a activat planul roșu de urgență.

OFICIAL, de la ISU "Delta" Tulcea, prin purtătorul de cuvânt Angela Tulceanu:

"În această seară, in jurul orei 18.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta" al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea, zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcatiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35. Imediat de la primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă si spumă, una de descarcerare, și două echipaje SMURD.

La această acţiune au fost solicitate să vină în sprijinul ISU Tulcea urmatoarele forţe: Serviciul de Ambulanţă Tulcea,Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea și Căpitănia Municipiului Tulcea. Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenţie ale ISU Tulcea împreună cu forţele de sprijin au început misiunea de salvare și de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că 6 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Celelalte 8 persoane au fost monitorizate medical dar au refuzat transportul către spital. Cauzele si împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea".

Șeful ISU Tulcea, colonel Daniel Petrov, a declarat pentru EVZ că la fața locului au rămas reprezentanții Poliției Transporturi care efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a putut întâmpla accidentul naval. A fost anunțat și Serviciul de Imigrări Tulcea pentru a interveni în caz că va fi nevoie.