Șeful agenției imobiliare „Pro Imobil”, Vlad Musteață, a revenit la muncă. Liderul companiei, care s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală, este cercetat în stare de libertate întrucât a achitat circa 5 mln de lei, sumă ce reprezintă prejudiciul cauzat bugetului de stat în timpul activității sale la „Pro Imobil”.

Șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, a declarat pentru CrimeMoldova că, pe lângă suma prejudiciului, Musteață a plătit și o amendă.

 „În acest dosar, și agenția „Pro Imobil” urmează să achite suma prejudiciului cauzat statului prin neachitarea impozitelor în decursul activității sale. Pe lângă Vlad Musteață și „Pro Imobil”, în această cauză sunt cercetați și alți agenți economici, la fel, suspectați de evaziune fiscală. În privința lor, așteptăm de la Serviciul Fiscal de Stat actele întocmite în urma controalelor efectuate, ulterior dosarul va fi expediat în judecată”, a spus Busuioc.

Totodată, pe pagina de Facebook a unei angajate a „Pro Imobil” au apărut mai multe poze și un filmuleț video în care figurează și Musteață, semn că acesta a revenit la muncă.

Vlad Musteață a fost reținut la data de 10 noiembrie 2017, în Italia, după ce a primit mandat de arestare și a fost anunțat în căutare internațională. Musteață urma să fie extrădat în Moldova, însă Judecătoria Chișinău a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în control judiciar. Astfel, directorul agenției imobiliare a fost eliberat de către autoritățile italiene.

Șeful agenției imobiliare, bănuit de evaziune fiscală, a ajuns în vizorul forțelor de ordine în urma unor percheziții, desfășurate în luna august 2017, la sediul companiei pe care o administra. Atunci, oamenii legii au stabilit că, în ultimii 2 ani, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, SRL „Pro-Imobil Grup” nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste 5 milioane de lei.

sursa: crimemoldova.md