Două mari societăţi pe acţiuni din Chişinău se bat pentru doi metri de pământ. E vorba de Moldpresa şi Termoelectrica, care i-a pretins cele dintâi să mute un chioşc de pe bulevardul Moscova cu doi metri în zona de protecţie regulamentară a reţelelor termice. Cazul a ajuns înstanţă, apoi la Curtea de Apel şi, în cele din urmă, la Curtea Supremă de Justiţie.

Este vorba despre un chiosc din bulevardul Moscova, 2, care, potrivit Termoelectrica, trebuie să respecte distanța de doi metri de la reţelele termice ale conductelor. În noiembrie 2016, judecătoria Buiucani a emis o încheiere prin care obligă Moldpres să mute chioscul cu pricina astfel încât să asigure zona de protecţie regulamentară a reţelelor termice.

S.A. Moldpres, nefiind de acord cu decizia primei instanțe, a declarat recurs la Curtea de Apel, care a casat decizia primei instanțe și a decis ca litigiul dat să fie soluționat în prima instanță de un alt complet de judecată. Astfel pe 20 iulie 2017, judecătoria Buiucani a atras în proces și SRL „Moldpresa Grup”. Cea din urmă a cerut de la curtea de Apel explicații la care etapă a fost trimis acuza dată în prima instanță pentru rejudecare. Prin încheierea Curţii de Apel Chișinău din 7 decembrie 2017, a fost respinsă cererea depusă de SRL „Moldpresa-Grup” privind explicarea deciziei Curții de Apel Chișinău din 06 aprilie 2016.

În cele din urmă, cazul a ajuns la Curtea Supremă de Justiție, care a respins recursul SRL „Moldpresa-Grup” și a menținut încheierea Curții de Apel Chișinău din 7 decembrie 2017, emisă în cauza civilă la cererea de chemare în judecată depusă de Societatea pe acțiuni „Termoelectrica” împotriva Societății pe acțiuni „Moldpresa”, intervenienți accesorii Primăria Chişinău și Societatea cu răspundere limitată ,,Moldpresa-Grup”, cu privire la înlăturarea obstacolelor.

Vezi decizia integrală a CSJ mai jos: