Noii directori ai întreprinderilor municipale sunt angajaţi temporar, potrivit anunţului făcut de primarul general interimar Silvia Radu la începutul şedinţei operative de azi a Primăriei Chişinău. Situaţia va dura până la organizarea unor concursuri publice în acest sens, a menţionat sursa citată.

Edilul interimar motivează acest lucru prin faptul că legislația lasă loc de interpretări care spun că directorii de întreprinderi sunt aleși prin concurs public. 

„Exisă interpretări legale și anume este vorba despre două legi care se referă la directorii de întreprinderi municipale. Problema acestor legi este că nu a fost abrogată legea cu privire la statutul municipiului Chișinău și de aceea există interpretări la capitolul numiri ai directorilor la întreprinderile municipale. Pentru a evita aceste interpretări și pentru a asigura o transparență mai bună și o corectitudine am decis ca toți directorii noi numiți de mine să aibă contracte temporare până când vor fi organizate concursuri publice potrivit legislației”, a declarat Silvia Radu. 

Edilul interimar a semnat la 21 februarie dispozițiile de numire a două persoane în funcția de conducători ai Întreprinderii Municipale Regia „Autosalubritate" și Direcției administrative a Primăriei Chișinău.

Astfel, Eugeniu Axentiev, fost comisar șef al poliției din Chișinău a fost numit în calitate de director al Î.M. Regia „Autosalubritate", iar Vladimir Maiduc, fost șef al Direcției investigații și securitate Internă a MAI, a fost numit în calitate în calitate de şef al Direcției administrative a Primăriei Chișinău.