Președintele Academiei de Științe Gheoghe Duca a participat la ultima ședință a Cabinetului de Miniștri după ce Guvernul a aprobat astăzi trecerea Universității Academiei de Științe a Moldovei și al Liceului Academiei de Științe a Moldovei în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Președintele Academiei de Științe a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 după care și-a luat rămas bun de la membrii Cabinetului. 

„Astăzi, conform Codului modificat, este ultima ședință la care particip în calitate de membru al Guvernului. Am depus toate eforturile în beneficiul țării noastre, a guvernării, a oamenilor și, în special, a cercetării și cercetătorilor”, a declarat Duca la finalul prezentării.

Premierul Pavel Filip i-a acordat lui Gheorghe Duca Diploma de gradul I, cea mai înaltă distincție a Guvernului, „pentru activitate bună și de lungă durată în Guvern”.

Duca a fost ales în anul 1998 deputat pe listele „Alianței Braghiș”, iar pe 19 aprilie 2001 a fost numit în funcția de Ministru al Ecologiei, Construcțiilor și Dezvoltării Teritoriului în primul Guvern condus de Vasile Tarlev. În calitate de ministru, Gheorghe Duca nu a votat pentru schimbarea denumirii obiectului de studii „limba română” în „limba moldovenească”.

Gheorghe Duca a fost ales în fruntea AȘM prima dată în februarie 2004, iar în 2007 a fost ales membru de onoare al Academiei Române.