Corupţie, birocraţie şi nepăsare la Primăria municipiului Chişinău. Primarul general interimar Silvia Radu susţine că a găsit anume starea aceasta de lucruri în cadrul instituţiei, la preluarea funcţiei. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika" de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Ceea ce m-a mirat foarte mult este nivelul acestor trei categorii. Toți știau că există corupție, că există birocrație și că există nepăsare. Dar nivelul acestora ajunge pur și simplu în afara perceperii normale a lucrurilor", a spus Silvia Radu.

Potrivit sursei citate, fostul primar Dorin Chirtoacă a deținut bugetul Primăriei și l-a folosit în favoarea partidului pe care îl reprezintă.

În opinia primarului interimar, municipiul Chișinău se află actualmente într-o stare dezastruoasă din cauza nepăsării angajaților:

„Oamenii s-au deprins că nu vor pleca din funcții zeci de ani la rând, considerând întreprinderile și instituțiile statului ca fiind proprii".

Radu a mai afirmat că în cadrul Primăriei nu există o evidență corectă a bunurilor publice, a corespondenței, nici a dosarelor judiciare în care este implicată Primăria.

Primarul general interimar a menționat că în activitatea sa și-a propus să schimbe atitudinea funcționarilor față de problemele chișinăuienilor. Este important, a subliniat sursa citată, ca mecanismul intern al Primăriei să funcționeze în așa fel, încât să nu depindă de persoana care va ajunge primar:

„Mecanismele acestea se constituie din noi sisteme de gestiune, o simplificare a structurilor Primăriei, un ghișeu care să funcționeze"..