Procurorii au cerut directorului ÎMSP "Institutul Oncologic" să-l suspende provizoriu din funcţie pe medicul urolog, reţinut săptămâna trecută de CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de că ar fi estorcat 7000 de lei de la un pacient incurabil.

Procurorii solicită ca, până la soluţionarea cazului în fond şi adoptarea unei decizii definitive, medicul să fie înlăturat de la executarea atribuţiilor de serviciu. În demersul lor, procurorii susţin că „suspendarea din funcţie este necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal, fiind o măsură de protejare a intereselor instituţiei." De asemenea, aplicarea acestei măsuri este condiţionată de caracterul infracţiunii şi de faptul prevenirii comiterii de către persoana în cauză a unor eventuale fapte din respectiva categorie".

Totodată, directorul ÎMSP "Institutul Oncologic" trebuie să informeze oficiul nord al Procuraturii anticorupţie despre decizia adoptată.

--------------------------- Amintim că pe 13 februarie un medic urolog din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice „Institutul Oncologic" din Chişinău a fost reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori sub bănuiala de luare de mită. El i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.