Un pieton a fost ucis după ce a fost lovit de o mașină de măturat pe strada în Bellevue, SUA. Tragedia s-a întâmplat luni dimineață, iar marți, în urma expertizei medico-legale, a fost stabilită identitatea victimei. Este vorba despre Alexandru Culai, în vârstă de 44 de ani, originar din R. Moldova, profesor de muzică și muzician, scrie presă americană.

O primă versiune cercetată de poliție este faptul că Alexandru s-a așezat în genunchi ca să-și lege șiretul la pantof, iar în acest moment o autospecială l-a lovit mortal. Locul unde a murit moldoveanul este adiacent unui mare șantier pe care se construiește un bloc de locuințe.

Alexandru Culai era din Băcioi. A plecat în SUA acum 10 ani, pentru o perioadă scurtă, cum gândea atunci, dar a revenit acasă abia toamna trecută. Îl aștepta doar mama sa: tatăl decedase cu doi ani în urmă. 

Alexandru scria versuri, compunea muzică și cânta. 

Povestea că atunci când a ajuns în SUA nu știa nimic din ceea cu ce se ocupă moldovenii plecați încolo. 

„Am mers la colegiu în fiecare zi, câte trei ore, ca să învăț limbă, și abia după un an jumătate, doi, am început să simt cu adevărat confortul american”, declara Alexandru într-un reportaj realizat de Moldova 1, atunci când a revenit acasă. 

Alexandru avea deschisă în orașul Seatlle o școală de muzică pentru copii.