Apartamentul Maiei Laguta a fost prădat. Fosta candidată la Președinția țării spune că nu a reușit să verifice dacă toate lucrurile sunt la locul lor, dar la prima vedere răufăcătorii i-au furat două purtătoare de memorie.

Laguta scrie că la ora 10 a plecat la muncă, iar în jurul orei 12 o vecină a sunat-o și i-a spus că ușa și geamul de la casa ei sunt deschise vraiște, iar în curte sunt vreo 20 de polițiști.

”Cu viteza gândului am ajuns acasă. Pe podeaua din holul apartamentului sunt împrăștiate acte de la birou. Mobila este la loc și documentele cu care este plină una dintre camere - tot. Nu am reușit să verific într-un timp atât de scurt toate mapele, am văzut doar toate sertarele deschise de la masa de scris - ele fiind deasemenea pline cu tot felul de documente, înscrisuri video și audio. La prima vedere au dispărut două purtătoare de memorie. Pensia este la loc”, spune Maia Laguta. 

Contactat de reporterii Deschide.MD, șeful IGP - Alexandru Pânzari - ne-a confimat cazul însă nu ne-a oferit detalii invocând că nu le cunoaște. 

Amintim că Maia Laguta s-a numărat printre cei 9 candidați la alegerile prezidențiale. Pentru ea au votat 0,76 la sută dintre alegători (10 712 alegători).