Medicul stomatolog care și-ar fi ucis soția (modelul Anatasia Cecati) este Alexei Mitachi - unul dintre cei mai buni profesioniști în domeniu, care activează în municipiul Chișinău. Cel puțin așa îl caracterizează colegii de breaslă cu care au reușit să ia legătura reporterii Deschide.MD. Aceștia ne-au povestit că „Alic” (n.r. așa îi spuneau în grupă) și-a deschis propria clinică în sectorul Râșcani pe care o dotase cu utilaj ultra-performant, iar printre clienții săi erau oameni publici, vedete, prezentatoare TV, inclusiv omul de afaceri Gabriel Stati. Înainte de a-și pune pe roate propria afacere, Alexei Mitachi fost mulți ani, mâna dreaptă a profesorului Dorin Istrati.

Alexei Mitachi a fost anterior căsătorit cu Elena, o femeie pe care a iubit-o foarte mult, spun colegii lui de facultate. El era un băiat cu carismă, avea cele mai bune rezultate, și de regulă, mai timid decât ceilalți din grupă: ”Soția lui era diferită la temperament. Era posesivă și foarte geloasă. Practic, din acest motiv, el s-a îndepărtat de noi. Nu venea la petrecerile, întâlnirile noastre, nici la serile de gală. Dacă venea, venea doar cu ea. Încă de pe băncile facultății avea planuri foarte mari în stomatologie, pe care - o bună parte - și le-a realizat ulterior”. 

Au divorțat anul trecut, cam în aceeași perioadă. „Probabil gelozia și posesivitatea Elenei l-a ajuns la os”, opinează colegii. Cu prima soție are o fetiță de patru anișori. 

După divorț, a suferit mult - motiv pentru care începuse să frecventeze biroul unui psiholog care are oficiul la ULIM. 

„La începutul verii m-a sunat și mi-a zis că vrea să se căsătorească, deși nu avea încă o iubită. La scurt timp a revenit cu un apel și mi-a zis că a găsit pe cineva, că e foarte frumoasă, e din alea alese și că e decis să rămână cu ea. Mi-a trimis câteva poze de-ale ei și un clip în care ea cântă”, continuă una dintre colege. 

Nunta lor a avut loc pe 11 august, în afara țării. Era o destinație exotică pe care oamenii cu care am vorbit nu și-o amintesc.

Clinica lui din sectorul Râșcani era, inițial, fondată și administrată în comun cu fosta soție. El se ocupa de partea medicală, ea - de administrare. 

Cu noua soție s-ar fi cunoscut în cabinetul lui stomatologic, nu în Dubai, așa cum se vehiculează în presă. 

„Ea a fost cu vreo 3 ani în urmă la el în cabinet. Ulterior, când a revenit în Moldova, a mers la o nouă procedură dentară, iar el, fiind singur, a invitat-o la cafea. Așa a început relația lor”, continuă una dintre persoanele cu care am discutat. 

Colegii mai spun că el avea bani, deși la un moment dat circulau zvonuri că ar fi avut și datorii. 

„Avea mașină de lux, un ML de ultimă generație. Era alb. vroia să își extindă clinica. Unul dintre visele lui era să deschidă o clinică pe acoperișul unei case pentru a avea vedere de la înalțime și terasă care să ofere comfort clienților”, spun colegii lui, admițând că posibilele credite ar fi putut fi motiv de ceartă între el și noua soție.

Alexei Mitachi provine dintr-o familie cumsecade. Tatăl său este, de asemenea, medic stomatolog. De fapt, „Alic” a crescut în cabinetul stomatologic al tatălui său. Mai are o soră pleacată peste hotare și un frate care învață stomatologia la Iași. 

DETALII despre modelul Anastasia CECATI: (FOTO, VIDEO) Tânăra ucisă de concubinul ei stomatolog, este modelul Anastasia Cecati

Ce spun rudele Anastasiei CECATI: Rudele Anastasiei Cecati, DETALII despre cum a fost ucis modelul. În grija cui va rămâne fetița ei

Colegii sunt convinși că medicul nu era în stare de o asemenea faptă. Ei cred că, cel mai curând, ar fi fost un accident pe care el nu l-a putut anticipa. Ei spun că el va rămâne în memoria lor drept un om deosebit, un profesionist desăvârșit și om al familiei. 

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliției, câțiva trecători au anunțat poliția că, la Telecentru, o persoană a căzut în gol, de la etajul 7. În urma traumelor primite, bărbatul a decedat. „La fața locului, s-au deplasat grupul operativ al Inspectoratului de Poliție Centru și un echipaj 903. S-a stabilit că bărbatul este născut în 1984. Urcând în apartament, polițiștii nu au putut deschide ușa, nimeni nu a venit să o deschidă”, spune purtătorul de cuvânt al Poliției capitalei, Natalia Stati.

Astfel, a fost nevoie de intervenția pompierilor. Când au intrat în apartament, oamenii legii au descoperit cadavrul soției, precum și un copil născut pe data de 30 ianuarie. Ulterior, copilul a ajuns în custodia medicilor.

Bărbatul locuia separat de noua sa soție. În acea zi, el mersese să-și viziteze fiica.