Un bărbat din satul Avdarma raionul Comrat, în timpul unei cerți cu soția sa, a stropit-o pe aceasta cu benzină și i-a dat foc. Femeia a suferit arsuri grave și la moment se află în stare gravă în secția de reanimare a spitalului raional.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție din Găgăuzia, Snejana Tucan, incidentul a avut loc pe data de 16 februarie în jurul orei 22:00.

„În timpul unei cerți în familie, un bărbat în vârstă de 31 de ani și-a stropit soția în vârstă de 29 de ani cu benzină. În consecință, victima a fost transportată în secția traumatologie a spitalului raional cu grave arsuri pe față, gât, piept și ambele membre superioare”, a precizat Snejata Tucan.

Informația a fost confirmată și de primarul satului Avdarma, Ivan Kasîm. Acesta a precizat că tinerei familii i-au rămas acasă trei copii.

Potrivit directorului spitalului raional, Elena Novac, în prezent s-a făcut solicitarea unui echipaj SMURD pentru a transporta pacienta la Chișinău.

Pe cazul dat oamenii legii au deschis un dosar penal pentru „Violență în familie”. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, dacă vina acestuia va fi dovedită el riscă închisoare de la 1 la 6 ani. 

sursa: gagauzinfo.md