Tudor Copaci, directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), comentează investigațiile Centrului Național Anticorupție, pornite în urma denunțului făcut de liderul PAS Maia Sandu. Copaci susţine că ANRE colaborează cu CNA.

Solicitat de Deschide.MD, directorul ANRE, Tudor Copaci a declarat că instituția pe care o conduce va prezenta toate informațiile necesare la CNA. 

„În cadrul investigațiilor pornite de CNA, ANRE a prezentat informația solicitată de angajații Centrului. Suntem și noi invitați și desigur că vom merge și vom pune la dispoziția oamenilor legii tot ce ni se va cere”, a declarat Copaci.

--------------------- Amintim că liderul PAS, Maia Sandu a fost audiat astăzi la Centrul Național Anticorupție privind autenticitatea semnăturii sale pe denunţul asupra anumitor persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE).

În continuare politicianul a spus că urmează să fie audiați și reprezentanții ANRE pentru a-și expune punctul de vedere. 

Maia Sandu a cerut tragerea la răspundere a persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică, pentru că n-au ajustat tarifele la gazele naturale în anii 2016, 2017 şi 2018. Sandu a depus, la începutul lunii februarie, un denunţ în acest sens la Procuratura Anticorupţie.