Primarul interimar Silvia Radu a cerut demisia directorului de la întreprinderea Municipală „Parcul urban de autobuze", Iacob Capcelea.

Solicitarea edilului interimar a fost anunțată public astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei. La baza solicitării este faptul că săptămâna trecută au fost difuzate informații precum că în Capitală circulă autobuze din epoca de piatră. 

„Îmi pare un lucru absolut iresponsabil. este o atitudine iresponsabilă din partea conducerii acestei întreprinderi. Dacă nu erau atenți, călătorii ar fi putut cădea jos din autobuz. Această situație este intolerabilă pentru că nu putem da drumul la autobuze care pun în pericol viața oamenilor. De aceea, astăzi, eu vreau să-i cer demisia domnului Capcelea, directorul acestei întreprinderi care nu a avut grijă și nu a verificat la timp ce fel de autobuze merg pe rută. Mai sunt și alte păcate pe parcursul anului”, a declarat Silvia Radu. 

Primarul interimar s-a referit și la autobuzele care urmau să fie procurate în 2017: „Nu am reușit să procurăm acele autobuze, pentru că nu a fost organizată corect acea licitație, caietul de sarcini nu a fost formulat corect. Domnule Capcelea, vă rog să vă depuneți cererea de demisie, în caz contrar voi fi nevoită să vă demit personal”.

-------------------Anul trecut, au fot organizate, repetat, două licitații de procurare a autobuzelor noi în Capitală. Rezultatele primei licitații au fost anulate de Agenția Națională pentru soluționarea contestațiilor, la cererea unui participant la concurs. La o distanță de câteva luni, rezultatele și celei de-a doua licitații au fost, de asemenea, anulate, tot la cererea unui participant la tender. În cele din urmă, Firma ilfoveană BMC Truck & Bus care trebuiasă aducă la Chișinău 13 autobuze, a atacat în instanță decizia ANSC, iar Parcul Urban de Autobuze nu mai poate să organizeze altă licitație până când nu se va încheia litigiul din judecată.