Ministrul de Interne Alexandru Jizdan susține că, în curând, urmează să fie optimizate 31 de sectoare de poliție. Astfel, din cele 203 existente astăzi ar putea rămâne doar 172 de sectoare teritoriale. Motivul pentru care a fost luată decizia ține de intenția conducerii MAI de a reduce numărul șefilor care sunt în teritoriu și de a spori numărul polițiștilor care vor fi în teren.

Despre acest lucru, Jizdan vorbește în cadrul unui interviu acordat pentru Deschide.MD, care urmează să apară mâine pe pagina portalului nostru. 

Ministrul de la Interne spune că acest proces de optimizare va fi implementat după principiul: „măsoară de șapte ori măsoară și taie o dată”.„IGP vine cu propunerea să avem 172, ceea ce ar însemna că urmează a fi optimizate 31 de sectoare de poliție. Dar, vom merge după principiul: „de șapte ori măsoară și o dată taie”, deoarece este o concluzie preventivă a unui grup de lucru din cadrul IGP care a mers prin teritoriu. Optimizarea sectoarelor are scopul de a reduce numărul șefilor pe care noi îi avem, pentru că atunci când se vor optimiza 31 de sectoare de poliție, nu vom mai avea 31 de șefi ceea ce ar însemna că numărul oamenilor de execuție se va mări semnificativ”, spune Alexandru Jizdan.

Totodată, șeful de la MAI spune că astfel se va schimba și puterea decizională.

„Astăzi, acest proces este un pic birocratizat. Șefii din sectoarele de poliție au puține drepturi. Ei trebuie să meargă la inspectoratele de poliție raionale cu orice document sau cu orice act, petiție, materiale pe care le au înregistrate în registrul doi. Astfel, noi avem și un proces birocratic destul de anevoios și cheltuieli financiare. Vom simplifica aceste proceduri pentru ca sectorul de poliție să fie accesibil pentru oameni, polițiștii să aibă toate instrumentele necesare pentru a lua decizii în așa fel încât oamenii să rămână mulțumiți de activitatea polițiștilor. Desigur că sectoarele de poliție vor trebui dotate suplimentar., lucru pe care îl analizăm și pilotăm”, a adăugat ministrul.