Două posturi de radio şi nouă, de televiziune şi-au prezentat concepţiile generale asupra programelor. Este vorba de „GRT FM” și „ART FM” şi de „TV – Găgăuzia”, „VTV”, „TV Rain”, „ART TV”, „Axial TV”, „Moldova 2”, „ Prut TV”, „RTR Moldova” și „Ren Moldova”. Posturile respective au fost amendate anterior de Consiliul Coordonator al Audiovizualului pentru neprezentarea noilor concepţii până la 9 februarie, notificându-li-se să se încadreze până la noua dată de 15 februarie.

 Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către şeful Direcției licenţiere şi autorizare din cadrul CCA, Lidia Viziru.

„Toți radiodifuzorii au prezentat. Urmează să le aprobăm [concepțiile generale ale serviciilor de programe – nota red.] la ședința umrătoare. RTR Moldova, cu întârziere, dar a prezentat”, a precizat Viziru.

Sursa citată a mai comuniat că există deja o decizie CCA privind monitorizarea și verificarea respectării de către radiodifuzori a noilor grile, dar nu a putut oferi detalii, deoarece verificările vor fi inopinate.

Şi compania publică radio și tv din Găgăuzia s-a conformat legii anti-propagandă, chiar dacă, inițial, a refuzat să-și modifice grila, invocând declaraţia başcanului Vlah, potrivit căreia Găgăuzia nu va respecta această lege.