Silvia Radu, primarul interimar al municipiului Chişinău și Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, au avut miercuri o întâlnire cu ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale din România, George Ivaşcu, unde au discutat despre dezvoltarea de programe şi proiecte culturale comune Bucureşti - Chişinău.

Printre proiectele dezbătute se află și includerea în parcul Centenar din București a unei zone dedicate capitalei Republicii Moldova şi participarea artiştilor de la Est de Prut la evenimente culturale din România, scrie news.ro.

La discuţiile de miercuri, Gabriela Firea a declarat: „Dorim să includem în calendarul de evenimente culturale al capitalei României şi proiecte culturale ale municipiul Chişinău, mai ales că în acest an celebrăm Centerarul. Pe lângă schimburile culturale între teatrele din cele două capitale, dorim să includem în parcul Centenar pe care îl vom realiza anul acesta şi o zonă dedicată oraşului Chişinău. În acest sens, doamna primar Silvia Radu ne-a asigurat că Primăria Capitalei Republicii Moldova ne va oferi o sculptură reprezentativă”.

Ea a mai declarat că va invita artiştii de la Chişinău să participe la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă, B-Fit în the street, eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti.

La rândul său, Silvia Radu a declarat că îşi doreşte să organizeze cât mai multe evenimente în Chişinău după modelul „de bune practici” din Bucureşti.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale din România, George Ivaşcu, a spus: „Sunt ministru, dar în primul rând artist, şi deci cunosc importanţa specială pe care o are arta în viaţa cotidiană. Vom face toate demersurile necesare şi îi vom invita pe copiii din Chişinău în taberele de creaţie pe care le vom organiza în România şi, de asemenea, vom pregăti pentru teatrele din Chişinău turnee în ţara noastră, astfel încât, în anul Centenarului să putem sărbători cum se cuvine, toţi românii, bucuria Marii Uniri".

Amintim că Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, se află, în perioada 13 – 15 februarie a.c., într-o vizită oficială în municipiul Bucureşti, România. Vizita are loc la invitaţia primarului general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.